lauantai 4. helmikuuta 2012

Hemmet

Just det, skrev aldrig att jag igår var till Hemmet, ett ställe för åldringar, för att vara med och hålla "danstimme" för dem med en av våra danslärare. Det var faktiskt jätte mysigt. Först var jag nervös för hur man skulle bete sig osv, men mot slutet var det fast hur roligt att se då en del av dem sken upp av glädje. 
Många av dem kunde inte gå, det var faktiskt bara några som kunde stå och en del kunde inte ens lyfta på armarna. Nu undrar säkert många hur man kan hålla någon danstimme alls för dem, men poängen var att de ens lite kom i rörelse. Just genom att lyfta på armarna, sitta och vrida sig lite och sånt, med hjälp av minnesbilder, att de t.ex. är ute och går, målar eller något liknande. Det var alltså med ganska långt samma principer som att hålla lektion för småbarn, bara att åldringarna satt. Efteråt pratade jag ännu lite med en av tanterna där, hon var jätte gullig och tydligt glad att någon ny människa pratade med henne.

Dagens goda gärning? ;D Påriktigt skulle det vara roligt att t.ex. sommarjobba på ett sådantdär liknande ställe, kan vara lite svårt att hitta ett bra ställe bara. Och så har jag hört ganska negativa upplevelser från att jobba på åldringshem, att obehöriga hamnar ge sprutor osv, det skulle vara helt hemskt, skulle aldrig klara av det... Hemmet verkade nog jätte bekvämt och bra för åldringarna, men det är väl känt för att vara extra bra också så :)

Hmm, blev nästan ganska lång text om det här, men jag är faktiskt glad över upplevelsen, det öppnade ögonen lite på ett nytt sätt eller sådär :D

// Hedda

1 kommentti:

  1. ja e oftast bara ti missionsboden o ida va ja första gången ti wanha kamari :) men sen sku ja nångång vila fa o söka second hand-butiker i åbo oxå fö där finns d massor!

    VastaaPoista

Kommentera gärna nånting. Tacktack <3